vesker

fredag 29. oktober 2010

Veske Del 3

Da har jeg satt i glidelås på sammen måte som lommen. Og sy ned en stikning med inch foten eller bruk overtransportøren som meg. det er for at foret ikke skal sette deg fast når en åpner glidelåset. Og det blir sterkere.

Jeg har skjært ut 2 quiltet biter som er like bred som glidelås delen. ca 16 cm x 5 cm.
Og for som er like store.  


De skal syes på på enden av glidelås delen. Jeg syr alt i ett. Det som er quiltet mot hverandre og for mot hverandre. Vær veldig forsiktig når dere syr over metall glidelås. Jeg bruker hjulet og lurer meg forsiktig over, slik at nåla ikke blir ødelagt av låsen. HUSK!!! Vær veldig forsiktig. Det gjelder også tykke plast glidelås også. De kan være trasige. 

Slik skal det bli på baksiden. Jeg pleier å sy en søm slik at stoffene blir sydd sammen på endene. 

Nå skal lommen syes på. Og jeg måtte selvfølgelig sy denne to ganger da jeg skjærte bort lukkinga på glidelåsen og jeg fikk den ikke på igjen. Glemte å ta bilde da jeg la på blonden øverst. Ble litt sur da jeg oppdaget feilen jeg gjorde.  

Jeg pleier å finne midten og legger på lomma. Dette er lomme nr 2. Og den skal ikke ha blonde øverst oppe. Men begge skal ha hanker. Jeg har ikke tatt noen bilder av hanker, men jeg kommer tilbake til målene. Jeg legger hankene fra bunn og hel opp til 7 cm igjen oppe. Der kan du velge selv.  Og jeg legger begge sidene lik slik at det stemmer likt på hver side. Legg sidene mot hverandre og da blir det mere nøyaktig. Sy fast hankene på begge sidene på den gamle sømmen over en 1 cm oppenfor lommen. Sy fram og til bake og ned på andre siden. Jeg bruker bare yttersiden.

Dette skal bli indre lomme. Jeg velger den bredden som jeg ønsker, ca 20 cm. To sider med for og vatt i mellom. Jeg syr den sammen med to stiklinger oppe.  

Og syr den på foret, følger streken to ganger for å lage lommer. da blir det tre stykker. 

Her ligger katten og varmer mine pedalfot :-) 

Her er lommen som skal være inne på foret. Jeg bruker samme metode som den ytre lomma. Det er veldig enkelt og ser pent ut. Jeg bruker mange forskjellige metoder på lommer inne i veskene mine. Og denne er en av dem.  

Her har jeg sydd den på midten og en runde i rundt. Og ikke minst 2 oppe på lommen nedenfra grunnet at da er lommen festet nedenfra også. Slipper å tenke på at pengene kan gå i bunn. Ekstra søm der synes jeg fungerer veldig godt. 

Og så pynter jeg med litt blonder inne også. Blir det ikke lekkert!! Båndene dekker sømmen, trenger ikke å falde inn. 

  
Så pleier jeg å skjekke hvordan glidelåset sitter med nåler. Og får da muligheten til å se etter om jeg lagde bunne for stor eller ikke. Noen jeg bestandig pleier å gjøre.  Jeg skjærer øvre del av bunnen like smal som glidelåsdelen. Jeg kunne ha lagt et legg, men synes det blir veldig tykt. 

Gjør det samme med foret. 

Så syr jeg sammen endene og syr ned sømmene. 
Jeg starter med å finne midten på bunnen og toppen på alle deler. Og setter alt sammen med nåler og så ståkler jeg veska sammen. Jeg liker det for å se om det blir som jeg ønsker. Husk å ha glidelåset litt åpent. Slik at du kan åpne det opp helt når du er ferdig med begge sidene.  

Slik blir den foran, kun tråklet her. 

Baksiden og fra siden. Er den ikke nydelig!!!
Fortsettelse følger. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar