vesker

tirsdag 16. november 2010

Puter

Disse to putene er sydd veldig enkle med band, bilde og glidelåslukking bak.



Ny veske Svart og hvit.


       

 









Jeg har brukt samme mønster som vist tidligere. Foran er det ei lomme med snor til nøkler. Lomma kan brukes fra to sider og er fin til å legge mobilen i. Har pyntet den med to blomster i svart og hvit.  Den har glidelås lomme bak og inne i veska. Og lommer i  veska som ikke er så dype, men at en kan finne det som er i den. Lokket på veska var morro å lage og er festet med borelås. Sydde på de tidlig i prossessen. 

søndag 7. november 2010

Nytt verksted på meg!!




Jeg har så veldig liten plass hjemme, og så ble det for mørkt å tungt og gå ned til verkstedet mitt i vågen.
Og lite ble det etterhvert da jeg begynte å få inn litt møbler osv. Så nå skal jeg flytt opp i 5 etasje i stedet for å være i den mørke kjelleren. Vi skal være flere der oppe. Og vi får et kjempeflott sted å være på. Jeg gleder meg så mye. Fikk rommet i dag og skal begynne å flytte inn i morgen. Det skal bli masse kasser å flytte på. Så mye bord, klippebord hyller osv. Det skal bli rart å være i lag med andre, og at vi er flere gjør det bare posetivt og gledelig. Det vil nok bli lite sying fremover før jeg får alt på plass!!

torsdag 4. november 2010

Ny Prosjekter på gang.

Men først må jeg bare fortelle hvor glad jeg ble i den nye veska. Den er sendt til Sortland i går. Jeg håper den kommer fram om noen dager. Jeg er så glad fordi det er det første projektet som jeg har gjort på bestilling. Jeg har ikke laget så mye på bestilling, men det ble igjen en ny glede og jeg fikk bruke så langt tid jeg ville, men det gikk da fort egentlig. Men at jeg tok det på sparket var litt morro. Hadde ingen vanskeligheter med den untatt at jeg selvfølgelig glemte meg bort og skjærte bor glidelås låsen en gang. Det er slikt som kan skje. Det som jeg har lagt ut er slik at en må prøve seg frem selv og litt ufullstendig. Men den er lov til å prøve hvis en får lys til det.

Nå skal jeg beynne på noe svart og hvitt.

Og så gleder jeg meg til begynne å sy nede på verkstedet mitt igjen. Det har ligget på vent fordi formen har vært ellendig desverre i hele høst. Men skal prøve å komme meg på sykveld i kveld og få ny innspirasjon. og ikke minst se hva andre holder på med,. det er kjempemorro.
I går hadde jeg besøk av ei som syr kjoler i flis, de blir så nydelige. Hun er kjempeflink, men ser jo at jeg får lyst på ei overlock maskin.

Jeg får vel begynne å ta bilder på neste runde. I svart hvitt, veske med avisutklipp på, jeg tegner og syr. Og vet ikke hvordan det blir før jeg starter. Har en visjon inne i hodet og som regel går det bra. Men det hender også at de blir uferdig og liggende i en kasse.

Takk for at du tittet innom meg:-)

tirsdag 2. november 2010

Nå er vesken ferdig!!

Den ble helt nydelig, så nå skal den sendes til Nordland. Det blir flott!!!

Jeg bruker vliselin 250 på foret. Det strykes på før jeg setter på lommer. Dette er foret til bunnen som jeg lager like stor som hovedstoffet. Sy i sammen for og veske hver for seg. Og sett vesken i foret rette mot rette. 
Jeg pleier å sette igjen et  stykke midt under på ene siden som jeg ikke syr sammen før helt til slutt. Igjennom den åpningen drar jeg hele veska ut og jeg putter foret nediveska for å sjekke at alt ble bra. Hvis ikke har jeg det hullet slik at jeg kan gjøre om ting. Jeg tar ut trokletråder Og syr ned i siden på veska inne i foret for hand. 


Slik som dette, og den skal syes sammen den ene buen og så den andre buen. Det ligner på en bue. Jeg pleier alltid å trokle dem sammen. En kan også sy sammen bunne(den lille rette sømmen på hver side) men denne gangen sydde jeg den ned for hand. Vist på senere bilde.  


her trokler jeg sammen veska. 


Jeg bare syr ned denne delen, en ting som jeg passer på er at det er noe å sy i ved at jeg bretter ned litt når jeg syr den sammen på sidene. Men som sagt en kan ta alt i en søm. Min symaskin er ikke så glad i det. Blir litt kronglete.  

Bilder av ferdig veske!!!! 


Det ble tre store lommer inne i veska. 

En nydelig blondelomme.